10 кроків до успішного годування груддю (переглянуто 2018)

    ВООЗ та ЮНІСЕФ започаткували ініціативу лікарень для дітей,  щоб сприяти мотивації закладів, що надають послуги по материнству та новонародженим у всьому світі, для впровадження десяти кроків до успішного грудного вигодовування. Десять кроків підсумовують пакет політик та процедур, які мають забезпечувати надання послуг з материнства та новонароджених, щоб підтримувати грудне вигодовування. ВООЗ закликає всі заклади, що надають послуги по материнству та новонародженим по всьому світу, для впровадження десяти кроків.

    Керівництво з впровадження, підкреслює стратегії, спрямовані на збільшення загального рівня охоплення та забезпечення стабільності з часом. Керівництво зосереджується на більш повному інтегруванні програми в систему охорони здоров'я, щоб забезпечити, щоб всі об'єкти в країні здійснювали Десять кроків. Країнам пропонують виконувати дев'ять основних обов'язків за допомогою національної програми :

Десять кроків до успішного грудного вигодовування

   

   

   

   

   

   Існує суттєві докази того, що реалізація десяти кроків, істотно покращує рівень годування груддю. Систематичний огляд 58 досліджень по догляду за вагітністю та новонародженим, опублікований у 2016 році, продемонстрував, що прихильність до десяти кроків впливає на ранній початок годування грудьми відразу після народження, виключно грудне вигодовування та тривалість грудного вигодовування.

Джерело: http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2018/promote-breastfeeding-globally/en/