21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна.

21 березня – Міжнародний день людини з синдромом Дауна.


День проведення обрано не випадково – це 21-й день третього місяця, пов’язаний з 3 копіями 21-ої хромосоми. Відзначати цей день почали з 2006 року, а засновано його було на VI міжнародному симпозіумі по синдрому Дауна, проведеному в Пальма де Майорка, за ініціативою правлінь Європейської та Всесвітньої асоціацій Даун-синдром.
Як свідчать статистичні дані, ймовірність народження дитини з синдромом Дауна становить 1:600-800 всіх новонароджених і не залежить від раси, місця проживання, способу життя або соціального становища родини. Батьки дітей з синдромом Дауна змушені щодня боротися за гідне існування і майбутнє своїх дітей, долаючи величезний опір і нерозуміння з боку суспільства.
Міжнародний день людини з синдромом Дауна ставить перед собою мету привернути увагу суспільства до проблем людей з обмеженими здібностями, адже вони трохи відрізняються від звичайних людей в плані інтелекту і багато хто з них страждає від вроджених вад серця. Але своєю добротою, щирістю і безпосередністю компенсують все те, в чому вони відрізняються від звичайних людей, а часто і перевершують їх.

                                                         Хвороба Дауна- не вирок, якщо тебе люблять!smiley

 Зав.РМОМЦТК                                Оксана Манюх