34-й Міжнародний Світовий Офтальмологічний Конгрес (WOC 2014)

З 2 по 6 квітня в Токіо (Японія) відбувся 34-й Міжнародний Світовий Офтальмологічний Конгрес, організований Міжнародною Радою Офтальмології. В Конгресі прийняло участь біля 20 тисяч учасників з більше, ніж 120 країн світу. Офтальмологи, ортоптисти, оптометристи, техніки, спеціалісти інших суміжних спеціальностей зі всього світу зібрались, щоб обговорити сучасні проблеми і досягнення офтальмологічної науки і практики, поспілкуватись і поділитись набутим досвідом.

 

На Конгресі були представлені не тільки наукові роботи, а також лекції і навчальні семінари для спеціалістів, які дали можливість підвищити свій спеціалізований кваліфікаційний рівень.

Представилась можливість відвідати спеціалізовану виставку, на якій делегати могли ознайомитись з можливостями  сучасної діагностичної і лікувальної апаратури, новітніми медикаментозними препаратами, а також спробувати оволодіти новими хірургічними методиками.

Завідувач офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидат медичних наук Кужда Ірина Миколаївна була делегатом Конгресу, представила 2 наукових роботи (е-постери), виступала в дискусіях і обговореннях представлених доповідей по дитячій офтальмології і косоокості.

Роботи І.М.Кужди були присвячені ефективності модифікованій методиці лікування розладів акомодації і амбліопії у дітей з астигматизмом. Вказана робота є підсумком багаторічної праці і показала ефективність представленої методики для покращення гостроти зору у дітей з різними видами астигматизму. Друга робота є спільною працею дитячих і дорослих офтальмологів області і показала значні переваги і обгрунтованість оригінального методу хірургічного лікування лагофтальму (наслідків парезу лицевого нерву). Культурна програма Конгресу дала можливість делегатам більше дізнатись про історію, культуру і традиції японського народу. 

       Корисний досвід спілкування з колегами з інших країн світу стане в нагоді для впровадження деяких сучасних підходів в профілактиці, лікуванні і реабілітації пацієнтів з різноманітною офтальмологічною патологією, в тому числі і для покращення надання висококваліфікованої офтальмологічної допомоги дітям нашої області.                                                                                                                                    

 

                                  Завідувач офтальмологічного  відділення                     Ірина Кужда