Чергова онлайн зустріч із представниками Словацької асоціації муковісцидозу

Відбулася чергова робоча онлайн зустріч із представниками Словацької асоціації муковісцидозу https://www.cfasociacia.sk/ на чолі з Катаріною Степанковою.
 
У спілкуванні взяли участь працівники нашої лікарні: генеральний директор Тарас Мельник, заступниця медичного директора з хірургічної та неонатальної роботи Наталія Митник, завідуюча пульмонологічним відділенням Моніка Макян, лікар-педіатр Марія Кук. На зв’язку з Києва були члени благодійного фонду розвитку інновацій медицини "Рімон" https://rimon.in.ua/ Наталія Прянікова та Емма Ніколаєва.
 
Тарас Мельник розповів про початок ремонтних робіт у приміщеннях, визначених для створення Центру муковісцидозу. Нагадаємо, що він буде розміщений на базі пульмонологічного відділення КНП «Івано-Франківська обласна дитяча лікарня ІФ ОР», на 4 поверсі. У межах реалізації Програми транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 http://www.huskroua-cbc.net/ua/ в рамках співфінансування Проєкту обласною радою виділено 1 млн. гривень з обласного бюджету. Майстри приступили до активної роботи. Капітальний ремонт включатиме: заміну підлоги, оновлення стін, заміну вікон та дверей, оновлення сантехніки. Робота проводиться у коридорі відділення, палатах спільного перебування батьків та дітей, а також кабінетах, виділених для проведення фізіотерапії й для відпочинку лікарів. Варто зазначити, що в рамках реалізації Проєкту вже проведено кисень по палатах, що є дуже важливим для процесу лікування дітей із муковісцидозом.
 
Словацькі колеги поділилися досвідом та враженнями від проведеного напередодні Третього майстер-класу з муковісцидозу у Кошице, Словаччині. Захід був організований для навчання фізіотерапевтів методикам очищувальних технік для покращення якості життя пацієнтів. Такі вправи є невід’ємною складовою щоденного режиму лікування, тому дуже важливо вміти їх правильно виконувати і навчати цьому людей із муковісцидозом. Відео про те, як все відбувалося, можна переглянути за посиланням: https://www.cfasociacia.sk/aktivita-2-vzdelavanie.../
 
Під час зустрічі також обговорили план проведення та організації Другого майстер-класу із муковісцидозу у Івано-Франківську, який відбудеться 20-22 липня. Колеги зі Словаччини будуть обов’язково присутні, а також чекатимемо почесного гостя із Франції. Програма розробляється і вже найближчим часом усі охочі матимуть змогу зареєструватися на захід.
 
Робота продовжується, і спільними зусиллями ми стараємося забезпечити комфорт та вищу якість допомоги дітям із муковісцидозом!
 
Заступниця медичного директора з хірургічної та неонатальної роботи Наталія Митник