До відома батьків !

   У зв'язку з похолоданням і початком опалювального сезону почастішали випадки опіків у дітей у побуті, зокрема опіки полум'ям, гарячими рідинами і розпеченими твердими предметами. На даний час у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії ОДКЛ м.Івано-Франківськ знаходиться на лікуванні 5 дітей з важкими опіками різного ступеня та походження.

   За частотою опікова травма займає друге місце у структурі дитячого травматизму, оскільки складна за перебігом та дороговартісна у лікуванні. Доба лікування у відділенні АІТ більше 1000 грн. Діти, які отримали опікову травму повинні скеровуватися на лікування у відділення інтенсивної терапії з метою стабілізації стану та підтримки життєво важливих функцій організму. Найчастішим грізним ускладненням опікової травми є опіковий шок - небезпечний для життя стан.

   Через анатомо-фізіологічні особливості малюків та меншу адаптованість - реакція на опікову травму дуже важка. Без своєчасного звернення по допомогу ризик ускладнень значно зростає. Внаслідок зневоднення та болю опік може спричинити швидке погіршення стану дитини, навіть за невеликої видимої площі ураження.

   Тому, зважаючи на значущість проблеми опікових травм у дітей, звертаємо увагу батьків на створення безпечних умов перебування дітей вдома для запобігання можливим нещасним випадкам в побутових умовах.

 

Закликаємо батьків бути уважниими і не залишати дітей без нагляду!

ВІДПОВІДАЛЬНЕ БАТЬКІВСТВО - ЗАПОРУКА ЩАСЛИВОГО ДИТИНСТВА!

 

Зав.від. анестезіології та інтенсивної терапії О.Курташ