Дослідники дають надію на позбавлення від алергії на тварин

Вчені з Університету Кембриджу дізналися, як можна захистити людину від алергії на кішок. Фахівці з'ясували, яким чином імунітет виявляє котячий алерген, і з'являються симптоми на зразок кашлю та чхання, передає BBC. Якщо навчитися блокувати цей ланцюжок реакцій, вийдуть нові засоби від алергії.

Доктор Клер Браянт вивчила протеїни, знайдені у котячій лупі. Саме вони найчастіше викликають алергічну реакцію. Виявилося, при контакті з алергеном активізувався особливий хімічний шлях. І імунітет розпізнає алерген в якості патогена, що представляє небезпеку.

За словами фахівців, відбувається особлива реакція між рецепторами в імунній системі. Судячи з усього, механізм універсальний. Отже, в перспективі вдасться створити засоби від алергії на собак і пилових кліщів.

Насправді, не виключено, що нові засоби від котячої алергії будуть знайдені в числі старих ліків від сепсису. Відомо: алерген, що міститься в лупі кішок, надзвичайно стійкий. Його молекула буквально приклеюється до всіх поверхонь. Її можна знайти на одязі, взутті, на стінах, стелі. І це через багато років після зникнення кішки з дому.
Джерело: meddaily.ru