Довідники з відповідями на питання щодо вакцинації та казка-розмальовка «Чарівна парасолька».

   Минулого тижня Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня від Громадської Організації «Батьки за вакцинацію» отримала ось такі чудові плакати, довідники з відповідями на питання щодо вакцинації та казку-розмальовку «Чарівна парасолька».

   З величезною цікавістю до видання віднеслися як  батьки діти, яких мають вроджені вади (ДЦП, гідроцефалія, затримка фізичного розвитку дитини, цукровий діабет, патологію серцево-судинної системи), хронічні захворювання і перебувають на стаціонарному лікуванні, так і медичні працівників лікарні.

   Під час вручення довідника та книжечки-розмальовка «Чарівна парасолька»  відбулася  жвава дискусія щодо необхідності вакцинації, якості вакцин та їх використання. Вона дала змогу підвищити поінформованість про забезпечення доступної імунізації, розвіяти страхи та сумніви, надати достовірну інформацію про можливі несприятливі події після імунізації  та відновити довіру до медичних порад лікарів та медсестер. Із розмови з батьками, стало зрозуміло, що незважаючи на складності, які пов’язані із здоров’ям дітей, більшість з них говорить про необхідність їх захисту від небезпечних інфекційних захворювань шляхом вакцинації.

В усіх відділеннях лікарні як пацієнти, так і медичні працівники отримали можливість ознайомитися  з Календарем профілактичних щеплень, пригадати терміни проведення вакцинації.

Завдяки таким акціям число прихильників за вакцинацію збільшується, а наші діти отримують надійний захист від таких хвороб як дифтерія, правець, туберкульоз, кашлюк, кір, краснуха, паротит, вірусний гепатит, поліомієліт, гемофільна інфекція.

Щиро дякуємо ГО «Батьки за вакцинацію» за Ваш неоцінений вклад у попередженні інфекційних хвороб через вакцинацію, надання достовірної інформації щодо вакцин та їх застосування, відновлені довіри батьків до загальнодоступної імунізації та формуванню здорової нації. Дуже віримо та сподіваємося, що така акція дасть свої позитивні результати.

                                                                 Лікар-епідеміолог                        Є. Чурпіта