Дверні ручки-диспенсери обіцяють зупинити епідемію лікарняних інфекцій

Британська компанія Altitude Medical створила дверні ручки, що знезаражують поверхню рук. Такі ручки можна ставити як вдома, так і в лікарнях, щоб знизити ризик передачі інфекцій, пише DNA India. Механізм простий: коли людина тягне за ручку, з її нижньої частини на долоню видавлюється трохи дезинфікуючого засобу. 

Даний винахід здатний реально змінити епідемічну обстановку в світі, адже, як показало дослідження, дверні ручки - одні з найбрудніших об'єктів. Саме вони сприяють перехресному зараженню. Дверні ручки нового зразка отримали назву PullClean. Вони універсальні і підійдуть для будь-яких дверей. Ручки-санітайзери значно спрощують завдання знезараження рук (багато хто просто забувають користуватися гелем або вимити руки). 

Ручки можна заправляти дезінфікуючим засобом повторно. Вони йдуть в комплекті з вбудованими сенсорами, пов'язаними з онлайн-додатком. Цей додаток здатний розповісти, як часто диспенсер в ручці активується залежно від частоти відкривання дверей. Подібна опція дозволяє співробітникам лікарень відстежувати ступінь санітарної обробки в різних частинах клініки. 
Джерело: meddaily.ru