Експерти розповіли, якою повинна бути ідеальна казка.

     Фахівці з компанії Butlins опитали 2 000 дітей та їх батьків. У середньому батьки витрачали 164 години і 15 хвилин на те, щоб вкласти дитину спати. 19% батьків було найважче впоратися з цим завданням перед початком навчального року. 51% розповідав дітям перед сном історії. Однак 8% турбувалися, що у них недостатньо добре це виходило, передає The Daily Mail.
 
     12% назвали процес засинання дитини найбільш напруженим періодом за весь день. 54% дуже любили читати дітям казки. 27% навіть користувалися для цього телефоном або Skype. 36% батьків, які не розповіли дитині історію перед сном, почувалися винними. 5% поскаржилися: їхні діти нудьгували, слухаючи казки.
 
     Дослідники спробували з'ясувати, які історії подобаються дітям найбільше. 1000 дітей у віці 7 років і молодше відповіли на запитання. Дослідження показало, що ідеальна казка повинна тривати
8 хвилин і 36 секунд. 56% дітей воліли, щоб оповідач озвучував героїв різними голосами. 25% подобалося, коли героїв зображували. 35% не любили казки без драконів, 32% - без фей, 21% - без чарівника і 17% - без молодої людини.
 
     36% вважали, що події повинні розгортатися в замку. 18% проголосували за вигадану чарівну країну, 10% - за ліс і 8% - за космос. 21% хотілося, щоб герої їздили на конях, 14% були за літаючий автомобіль і 9% - за килим-літак. Також діти надали перевагу розповідям про справжню дружбу перед романтичними історіями.
 
     Іноді учасники висловлювали досить незвичайні побажання. Так, деяким хотілося, щоб у героя був світловий меч, Xbox або навіть звукова викрутка з телесеріалу "Доктор Хто". Одна дитина вважала, що все має відбуватися на трасі Top Gear, а інший мріяв стежити за життям футболіста Ліонеля Мессі.
 
 
     Джерело: http://www.meddaily.ru