IV міжнародна науково-практична конференція NEONATUS 2016.

   29-30 вересня 2016 року лікарі відділення для передчасно народжених дітей ОДКЛ Ірина Михайлівна Стефанишин, Олена Михайлівна Олійник, асистент кафедри педіатрії ІФДМУ Стефанишин А.Б.  відвідали IV міжнародну науково-практичну конференцію NEONATUS 2016, яка відбувалася у місті Познань (Польща).

   Протягом двох днів провідні науковці та лікарі Польщі, Угорщини, Німеччини, Іспанії, США, Англії, Нідерландів розповідали про найактуальніші питання вигодовування, ранньої адаптації, проблем дихальної системи  новонароджених, тромбозів неонатального періоду, а також нові методи діагностики й лікування ураження ЦНС.

   У перервах між доповідями в усіх була можливість оглянути й ознайомитися з роботою обладнання для новонароджених дітей: найновіших моделей кувезів, пульсоксиметрів, тонометрів, приладів для лікувальної гіпотермії, оптичного обладнання, апаратів дихальної підтримки та численних новинок і пристосувань, які використовуються в процесі лікування й догляду за немовлятами.

   Присутні представники з України привезли додому нові знання і яскраві враження, адже відмітили високий рівень проведення конференції. Організатори Jan Mazela i Janusz Gadzinowski ласкаво запрошують до міста Познань 28-29 вересня 2017 року, щоб взяти участь у заході вже наступного року.

Зав. відділенням передчасно народжених дітей ОДКЛ                   І.М. Стефанишин