Колектив лікарні підтримує ініціативу щодо створення дитячого хоспісу

20.03.2013р відбулась нарада  в обласній дитячій клінічній лікарні під керівництвом  головного лікаря Радислава Котурбаша  з питання підтримки  Телемарафону  «Жити і вірити»  щодо створення  першого в Україні дитячого хоспісу. Телемарафон стартує  21 березня о 18.00 годині на обласному телебаченні «Галичина».

На нараді були присутні завідувачі відділень, старші медичні сестри, голови профкомів та адміністрація лікарні. Головний лікар наголосив, що створюючи дитячий хоспіс, ми надаємо новий вид допомоги тяжкохворим дітям області. Понад 300 дітей області:118 дітей області з онкологічними хворобами та 175 дітей області з  тяжкою неврологічною патологією, які прогнозовано будуть мати опіку дитячого хоспісу.  Ці діти зможуть користуватись різними видами допомоги хоспісу : виїзною  службою – це регулярні планові візити лікарів, медичних сестер, психологів, соціальних педагогів у сімї, що знаходяться на хоспісному утриманні або  стаціонарною формою  цілодобового чи денного перебування.

У підтримку  ініціативи по створенню дитячого хоспісу  виступили завідувач відділення  для дітей з органічним ураженням нервової системи Ярослав  Криштафович та завідувач регіонального методично-організаційного центру Оксана Манюх.

В обговоренні прийняли участь завідувачі підрозділів  та старші медичні сестри . Визначились,що  колектив  обласної дитячої клінічної лікарні  однозначно підтримує ідею створення першого дитячого хоспісу на Україні та внесе свій вклад  і фінансову підтримку у його становлення.

На нараді було наголошено, що пожертва коштів  - це особиста і  добровільна справа. Зібрані кошти будуть перераховані на рахунок  Благодійного фонду  допомоги невиліковно хворим «мати Тереза»  26.03.2013р.

 

                                                           Завідувач  РМОМЦТК                                Оксана Манюх