Конференція Європейської Страбізмологічної Асоціації.

    З 28 вересня по 01 жовтня  2016 року в Угорщині (Будапешт) відбулась 38 Конференція Європейської Страбізмологічної Асоціації (спеціалістів з косоокості).

   В Конференції прийняли участь офтальмологи з усього світу, адже Асоціація об’єднює усіх спеціалістів-офтальмологів, яких цікавлять проблеми косоокості і амбліопії, сучасні підходи до виявлення та скринінгу  пониженого зору у дітей, новітні методи діагностики і лікування самих різноманітних (в тому числі рідкісних і важких) видів косини у дітей та дорослих.

    Такі конференції проводяться щороку для того, щоб надати можливість офтальмологам-страбологам обмінятись досвідом і поділитись своїми практичними і науковими надбаннями в цій галузі. Адже на косоокість страждає від 1 до 4% населення!

     З великою зацікавленістю делегати Конференції сприйняли доповідь завідувача офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидата медичних наук, доктора філософії, члена Міжнародної і Європейської Страбізмологічної Асоціації І. М. Кужди, що стосувалась хірургічного лікування атипового виду косини.

     Спілкування з колегами з різних країн світу та набутий досвід стане в нагоді для покращення надання спеціалізованої офтальмологічної допомоги дітям та дорослим із самими різними видами косоокості, адже в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні зараз успішно оперуються найрізноманітніші види косоокості у пацієнтів різного віку.

         Зав. офтальмологічного відділення ОДКЛ, к.м.н.                           І.М. Кужда