Креативна "Школа епілепсії"

                                                      Креативна «Школа епілепсії»

     5 грудня в обласній дитячій клінічній лікарні відбулась Школа для дітей з епілепсією та їхніх батьків. На цей раз вона пройшла у формі вистави під назвою «Світло свободи вкінці лабіринту» за участю студентів ІІІ курсу ПНУ за спеціальністю «Театральне мистецтво». Ініціаторами, організаторами  та авторами сценарію театрального дійства стали завідувач неврологічного відділення ОДКЛ Ярослав Криштафович та викладач пластичних дисциплін Прикарпатського національного університету ім.. Василя Стефаника, актриса музично-драматичного театру ім..І.Франка Люба Турчиняк.
   Як повідомив дитячий невролог Ярослав Криштафович, на сьогодні нараховується біля 1 тисячі дітей хворих епілепсією, які знаходяться на обліку і обстежуються в пароксизмальному центрі неврологічного відділення обласної дитячої лікарні, 70% з яких мають шанс на одужання.
   «Метою акції є соціальна сторона цього питання, - говорить завідувач відділення. – Цей захід проводиться для того, щоб вкотре нагадати суспільству, що діти з епілепсією є повноцінними, які також можуть вчитися в школі, відвідувати секції, різні гуртки, займатися танцями. Особливість таких дітей полягає тільки в тому, що зранку і ввечері вони п’ють вітамінку». 
Під час вистави актори в ігровій формі розповідали присутнім як поводитись з дитиною в якої стався епілептичний напад та як правильно надавати їй допомогу.

   І головне, що слід памятати, що бог нас створив різними, але рівними!!!

 

                                   Завідувач відділенням неврології ОДКЛ Ярослав Криштафович