Лікарі стурбовані зростанням захворюваності на карієс у дітей

Вже перший молочний зуб потребує грунтовного догляду. Так як здорові молочні зуби - одна з передумов того, що дитина навчиться правильно говорити. На це вказує німецький професор Дітмар Естеррайх, віце-президент Федеральної палати зубних лікарів (BZÄK). Крім того, хороші зуби необхідні, щоб дитина додавал у вазі відповідно віку.

Особливій загрозі піддаються зуби дітей, які безперервно смокчуть пляшечки з солодким чаєм або яким-небудь іншим напоєм. Хворобу, яка може при цьому розвинутися, лікарі називають пляшковим карієсом. Стоматологи попереджають, що захворюваність карієсом у маленьких дітей в останні роки сильно зросла. Тому німецькі фахівці розробили нову програму під назвою «Як уникнути карієсу в ранньому дитинстві». 

Згідно Естеррайх, близько половини дітей захворюють на карієс в перші три роки життя. Лише деякі батьки усвідомлюють, що доглядати за зубами необхідно, коли вони тільки з'явилися. Тільки так можна уникнути появи каріозних поразок. Найкраще, щоб майбутні батьки довідувалися про це вже під час вагітності. 

За даними профспілки дитячих та юнацьких лікарів (BVKJ), молочні зуби особливо сприйнятливі до карієсу, так як їх зубна емаль не така міцна, як у постійних. Батькам слід обережно чистити перші маленькі зубки ватною паличкою або підходящою щіткою. Зубну пасту рекомендується використовувати, починаючи десь з третього року життя, коли дитина може її виплюнути. У цьому віці діти в більшості випадків вже можуть самі чистити зуби, однак батькам слід обов'язково контролювати якість чистки. 
Джерело: medguru.ua