Лікарі сумніваються в безпеці планшетів для дітей

Інтерфейс сучасних планшетів побудований на принципі інтуїтивності. Тому всього за кілька хвилин з ними можуть розібратися навіть діти, пише The Daily Express. Як показало дослідження, дитина, яка ще не навчився ходити і говорити, легко управляється з технікою.

В останні роки планшет став найпопулярнішим подарунком для дитини. На ринок навіть вийшли планшети, спеціально орієнтовані на дітей, - LeapPad 2 і InnoTab 2. Між тим, незважаючи на видиму користь, що виражається в наявності навчальних програм, лікарі говорять про шкоду планшетів для дітей.

Технічні новинки з'являються на ринку занадто швидко, а на дослідження безпеки йде мінімум п'ять років. При цьому число зв'язків між клітинами мозку збільшується в шість разів у період з народження і до трьох років. У цьому віці дитина повинна займатися різними речами, фізичною і розумовою активністю.

Але якщо дитина проводить багато часу перед екраном, то про повноцінний розвиток не доводиться говорити. Відповідно з одним дослідженням, кожна година, проведена перед ТБ, підвищує ризик утрати, що наноситься увазі дитини, на 9%. Американські педіатри взагалі забороняють дітям молодше двох років дивитися ТБ. Що стосується впливу планшетів, це питання ще не вивчали. Але, швидше за все, вони так само шкідливі.

Коментує доктор Аманда Гаммер: "Техніка - не заміна батькам, які повинні грати і проводити час на вулиці разом з дитиною". А психолог Дженні Сміт вважає, що п'яти хвилин "спілкування" з планшетом достатньо для 2-3-річних дітей. Залишати дитину наодинці з Інтернетом не можна навіть в 7-11 років. Не варто користуватися планшетом і в ліжку. Інакше режим сну буде порушений.
                                                                                                                                                                               Джерело: meddaily.ru