"Лікар свято" - лише позитивні емоції у дітей

Напередодні новорічних свят, за доброю традицією, волонтери проєкту «Лікар Свято» відвідали маленьких пацієнтів Обласної дитячої клінічної лікарні. У веселих костюмах казкових героїв студенти-психологи факультету психології дарували радість не тільки дітям та молоді, а й їх батькам та медикам лікарні.
Організувала захід Мирослава Кулеша-Любінець, координаторка проєкту «Лікар Свято», доцентка кафедри загальної та клінічної психології факультету психології, фахівчиня Проєктно-освітнього центру «Агенти змін».
Вимушена ізоляція, надмірне переживання страху може знижувати рівень психічного здоров’я та благополуччя. Особливо така ізоляція відчутна у лікувальних закладах, а сміх є чи не найкращим методом терапії негативних переживань та, згідно наукових досліджень, покращує загальне самопочуття і сприяє одужанню.
Коли діти побачили у лікарні казкових героїв та персонажів з мультфільмів, їхні очі засяяли радістю, а на обличчях з’явилися щирі посмішки. Волонтери подарували маленьким пацієнтам гарний настрій та позитивні емоції, надувні кульки, святкові листівки з побажаннями, розмальовки, фломастери та подаруночки ручної роботи.
Завідувач ОМКТК