МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПЕРЕДЧАСНО НАРОДЖЕНОЇ ДИТИНИ

17 листопада в усьому світі відмічають Міжнародний день передчасно народженої дитини.

Відділення передчасно народжених дітей Івано-Франківської обласної дитячої лікарні вже 6 рік поспіль бере участь в цій ініціативі та пишається тим, що вже впродовж 28 років має змогу надавати медичну допомогу поспішайкам. Нашому найдорослішому пацієнтові вже 28 років. А також серед них лікарі, музиканти, програмісти, діячі, школярі, маленькі винахідники та крихітки, які тільки-тільки виписалися додому.

За ці роки в нас вже склалася добра традиція – в цей день усім немовлятам лікарі роблять відбиток ніжки маленьких пацієнтів, на пам’ять, а також в подарунок малюки отримують восьминіжку-талісман, зв’язану нашими волонтерами з великою любов’ю. А від Асоціації батьків «Ранні пташки» дітки отримують шкарпеточки, які є символом всесвітнього руху “Socks for Life” – одна з десяти пар на мотузці є дуже маленькою, що говорить про те, що кожна 10-а дитина в світі народжується передчасно.

Цим немовлятам потрібно більше уваги, допомоги, коштів та наполегливості батьків, аніж діткам, народженим вчасно. У світі щороку передчасно з’являється близько 15 мільйонів немовлят. В Україні це близько 23 тисяч щороку. З любов’ю Відділення передчасно народжених дітей Івано-Франківської обласної дитячої лікарні.

 

Лікар-неонатолог відділення передчасно народжених дітей Ірина Стефанишин