Міжнародний день глухих

     Міжнародний день глухих заснований в 1951 році, на честь створення Міжнародної федерації глухих. За статистикою, порушеннями слуху страждає кожна дев’ята людина. Його втрачають в результаті травми, хвороби чи вроджених вад розвитку.

   Щорічно в останній повний тиждень вересня в світі відзначається Міжнародний тиждень глухих, який в останню неділю вересня і завершується Міжнародним днем глухих.

   Абат де Л’Епе заснував першу школу - Паризький інститут глухонімих (1760 рік) у Франції. Він був основоположником мімічного методу спілкування та мови жестів.

   В 2017 році Міжнародний день глухих припадає на 28 вересня.

   В Україні проживає близько півмільйона дітей з порушенням слуху, близько 6 тисяч дітей навчається в спеціалізованих закладах для глухих та слабочуюючих. В Івано-Франківській області проживає 586 дітей з порушеним слухом, із них 200 діток навчається в спец. школах для глухих та слабочуюючих. В місті Івано-Франківську проживає 117 дітей із порушенням слуху.

  Так, для дітей з порушенням слуху нашого Центру реабілітації та їх батьків, спеціалістами було проведено зустріч, приурочену Міжнародному дню глухих. На даній зустрічі батьки мали змогу познайомитися ближче, поспілкуватися про проблеми своїх дітей, поділитися досвідом і просто приємно провести час.

                                        

  Зустріч проходила у творчій атмосфері. Для налагодження позитивної емоційної взаємодії між дорослими і дітьми використано було арт-терапію. В ході творчого корекційно-розвивального заняття батьки спільно з своїми дітьми виконували завдання.

   Такі зустрічі і заняття покликані згуртовувати дітей з особливими потребами та їх батьків, мають на меті створити атмосферу емоційного релаксу,  викликати невимушений, природний інтерес дітей до нових знань, пізнання навколишнього світу

 

Практичний психолог Йосифів Я. Я.

Вчитель-дефектолог Середяк О. Є.