Майстер-клас з використання мобільного датчика УЗД

Нещодавно у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії нашого закладу Семкович Ярослав Васильович, доцент кафедри дитячих хвороб ПО ІФНМУ провів майстер-клас з використання мобільного датчика УЗД за підтримки ГО «Українська асоціація анестезії та терапії болю» (керівник професор Д. В. Дмитрієв).
На майстер-класі були присутніми генеральний директор Тарас Мельник Taras Melnyk, головний експерт ДОЗ ОДА з дитячої анестезіології Роман Іваночко та лікарі відділення.
Ярослав Семкович є експертом-консультантом з мобільної ехографії. Він розповів, що даний прилад дозволяє безпосередньо біля ліжка хворого діагностувати загрозливі життю стани: пневмо-, гідроторакс, тромбоз за протоколами FAST, BLUE, а також проводити катетеризацію центральних та периферичних судин, регіонарну анестезію під контролем УЗД. Під час майстер-класу проведено огляд пацієнтів відділення анестезіології та інтенсивної терапії.
«УЗД навігація є золотим стандартом діагностичного та лікувального процесу в інтенсивній терапії, особливо в педіатричній практиці в цілому світі» – сказав Ярослав Семкович.
Генеральний директор лікарні Тарас Мельник: «Ми усіляко сприяємо впровадженню сучасних протоколів діагностики та лікування в практичну діяльність лікарів закладу, запровадження даного методу в роботі відділення анестезіології та інтенсивної терапії є надзвичайно актуальним в сучасних реаліях».

Доцент кафедри дитячих хвороб ПО ІФНМУ Семкович Я.В.