Медики не радять хлоргексидин в догляді за дитиною

Продукти з антисептиком, наприклад вологі серветки, небезпечні для маленьких дітей. Медики закликають батьків та інших лікарів відмовитися від них через підвищений ризик опіків. Варто уникати продуктів з хлоргексидином, пише The Daily Mail

У експертів навіть є підозри, що антисептик викликав смерть трьох дітей у Британії і одного в США. Зокрема, серед причин смертей була ниркова недостатність, хронічна хвороба легень та недоношеність. Але всі вони, на думку експертів, могли бути спровоковані саме антисептиком. 

Дані висновки особливо актуальні для недоношених дітей. Був складений звіт, в якому йдеться про випадки серйозних побічних ефектів. Наприклад, вони виникали через те, що шкіру дітей протирали антисептичними серветками перед тим, як вставити катетер. Іноді опіки були настільки сильними, що розвивалася еритема (симптом сильного запалення). Проблеми викликала і обробка розчином хлоргексидину. 

Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних виробів Лондона закликає якомога рідше і в мінімальній концентрації використовувати розчини антисептиків. Пелюшки, вимочені в розчині, взагалі варто прибрати з практики. 
Джерело: meddaily.ru