Мобільні пристрої - причина нових психічних захворювань

Медики стривожені фіксацією великої кількості нових хвороб, які пов'язані з непомірним використанням смартфонів і планшетів. Незвичайні порушення психіки у користувачів фіксували і в еру ПК, але тоді це були поодинокі випадки.

З появою "розумних" телефонів, ситуація почала швидко збільшуватися. Фахівці вказують, що сьогоднішнє покоління почало занадто багато часу проводити в Інтернеті. Люди надмірно захоплюються онлайн-іграми, сидять у соцмережах і в усьому покладаються на свої ношені пристрої.

Це відноситься і до українців. Психіатри і педагоги України кажуть, що сучасна молодь, замість класичного запам'ятовування дат, формул, віршів, подій, може неодноразово шукати одну і ту ж інформацію в пошукових системах. Дане психічне відхилення назвали "ефектом Google". Але ж без постійного тренування мозку і пам'яті, неможливо розвинути здібності або відшліфувати талант, пояснює Анатолій Гриценко, шкільний психолог коледжу ім. Сухомлинського.

Безумовно, Інтернет є позитивним винаходом. Але занадто сильне захоплення комп'ютерними технологіями та Мережею, не можна вважати правильною поведінкою. Люди, які занадто загрузли у віртуальному світі, можуть відчувати соцмережеву депресію, страждати психічним розладом, яке отримало назву "цифрова залежність".

Опитування показало, що українські школярі вже не можуть і дня прожити без смартфона з виходом в Інтернет.

Окремі громадяни бояться залишитися без телефону навіть на невеликий проміжок часу. Ця недуга зветься номофобією. Якщо ж людина "чує" дзвінки або думає, що отримав чергову SMS, але це не відповідає дійсності, значить, у неї розвивається синдром фантомного дзвінка.
Джерело: wapstat.info