Мови краще засвоюються у віці від двох до чотирьох років

 

Згідно з проведеним дослідженням, людина найкраще сприймає нові мови в період з двох до чотирьох років, повідомляє Російська служба BBC. Бо саме в цей період мозок здатний максимально розвивати мовні навички. Результати дослідження групи американських і британських нейрофізіологів, свідчать про те, що хвороби, які викликають затримки в розвитку мовних навичок, повинні діагностуватися і лікуватися на ранньому етапі.

Вчені з Королівського коледжу в Лондоні і університету Брауна в штаті Род-Айленд вивчили дані сканування головного мозку 108 дітей з нормальним розвитком у віці від одного до шести років. Об'єктом дослідження стала мієлінова оболонка нервових волокон в мозку, яка починає формуватися з народження. Вчені встановили, що розподіл мієліну закінчується до чотирьох років. Це означає, що найбільш гнучким мозок є на більш ранніх етапах розвитку.

Саме тому діти, що опинилися в двомовному середовищі до чотирьох років, стають двомовними. У цей період мозок розвивається найбільш динамічно: немовлята у віці 12 місяців мають словниковий запас в 50 слів, а до шести років він зростає до 5 тисяч слів.
Джерело: meddaily.ru