На переривистих курсах навчались дитячі неврологи області

21.02.2013р на базі обласної дитячої клінічної лікарні проведено переривисті курси для дитячих неврологів області.  Присутніми було заслухано звіт обласного позаштатного дитячого невролога департаменту охорони здоров'я ОДА Людмили Дельви за  2012 рік, розглянуто проблеми дитячої неврологічної служби та шляхи їх подолання.

На диспансерному обліку у дитячих неврологів знаходиться 7 151 дитина області, серед них   1155 дітей з обмеженими можливостями. Основними групами  неврологічних захворювань , які призводять до інвалідності дітей є ДЦП (дитячий церебральний параліч )- 877 дітей та  епілепсія - 107 дітей.

Показники захворюваності  та інвалідності  дітей з неврологічних причин є в області сталими, хоча поширеність  ДЦП серед дитячого населення має тенденцію до зменшення і становить в показнику за 2010-2012 роки відповідно 2,9  -2,86 – 2,75 на 1000 дитячого населення.

В обговоренні доповіді виступили : лікар- дитячий невролог обласної консультативної поліклініки Марта Олексин та завідувач відділу реабілітації Руслана Тромпак.

       Про нові підходи в медичній реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи виступив перед неврологами завідувач відділення   для дітей з ураженням центральної нервової системи з порушенням функції опорно-рухового апарату   Ярослав Криштафович.  Лікарям-неврологам було   також наголошено на проблемі  своєчасного проведення профілактичних щеплень  дітям з перинатальними ураженнями  нервової системи.        Профілактичні щеплення , в особливих випадках. можуть проводитись в умовах обласної дитячої лікарні  під спостереженням лікаря-імунолога.

Завідувач відділення

для дітей з ураженням центральної нервової системи

з порушенням функції опорно-рухового апарату  

Ярослав Криштафович