Намалюй свої права. Про участь у конкурсі.

Нещодавно за сприяння Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ в Україні  проводився всеукраїнський конкурс дитячого малюнка на тему: «Намалюй свої права». Найкращі малюнки відбирались для оформлення поштових марок Укрпошти.

Педагоги обласної дитячої клінічної лікарні м.Івано-Франківська приєдналися до цієї акції і залучили дітей, які відвідують центр раннього розвитку дитини «Дивоцвіт»

         В під керівництвом вихователів Богдани Парипи та Тетяни Мілянич активну участь у конкурсі взяли діти, які лікувалися в нашій лікарні. Проведенню конкурсу передували бесіди, диспути, презентації, в яких обговорювалися права і обов’язки дитини. Понад 30 дітей з радістю приймали участь у конкурсі малюнку. Дітей ознайомили із Конвенцією ООН про права дитини, а саме:

 

-         право дитини на життя;

-         право дитини на навчання;

-         право дитини на спілкування;

-         право дитини на медичну допомогу;

-         право дитини на повноцінне харчування;

-         право дитини на відпочинок і дозвілля;

-         право дитина на любов і піклування.

На основі проведених занять було організовано виставку творчих робіт. Всі роботи були змістовні та цікаві, а   18 найкращих було відправлено до офісу ЮНІСЕФ у м. Києві, де компетентна комісія оцінювала представлені роботи.

Одним з переможців конкурсу став малюнок Парипи Романа 10 років, який відобразив у малюнку Право дитини на відпочинок.    Автора малюнку «Кожна дитина має право на відпочинок та дозвілля»  нагороджено Дипломом Дитячого Фонду ООН ЮНІСЕФ та Укрпошти.

 

                              Завідувач Регіонального Центру         Оксана Манюх