Науково-практична Конференція дитячих офтальмологів України.

   19 листопада в Києві відбулась Науково-практична Конференція дитячих офтальмологів України і Пленум Асоціації дитячих офтальмологів України під гаслом «Своє дитинство треба бачити», організовані головою Асоціації професором С.О. Риковим. На Конференцію були запрошені дитячі офтальмологи, тифлопедагоги, представники лікарських товариств і Всеукраїнського Благодійного Фонду «Серце до серця». Від Івано-Франківської області в роботі Конференції прийняли участь завідувач офтальмологічного відділення Івано-Франківської ОДКЛ, кандидат медичних наук І.М. Кужда і обласний дитячий позаштатний офтальмолог Н.І. Гаврилишин.

  В дружній робочій обстановці на Конференції обговорювались актуальні проблеми дитячої офтальмології України, а саме: недостатність фінансування галузі, відсутність необхідного діагностичного обладнання в державних лікувальних установах, нестача кадрів в регіонах, які межують із прифронтовими областями та інші.

  Також делегати Конференції з великою цікавістю прослухали лекції і доповіді, в яких були представлені сучасні тенденції в лікуванні і профілактиці короткозорості, амбліопії, в консервативному і хірургічному лікування косоокості, вродженої катаракти, в пересадці рогівки. Набутий досвід стане в нагоді для покращення надання висококваліфікованої офтальмологічної допомоги дітям області. Адже в обласному дитячому офтальмологічному відділенні проводиться лікування різноманітних очних захворювань, в тому числі хірургічне лікування усіх видів косоокості!

   На Конференції було надано слово представнику Всеукраїнського Благодійного Фонду «Серце до серця», оскільки в 2017 році планується проведення акції Фонду з метою збору коштів на придбання саме офтальмологічного обладнання для прифронтових регіонів. Офтальмологи обласної дитячої клінічної лікарні закликають усіх небайдужих прийняти активну участь в майбутній акції !

Завідувач офтальмологічного відділення                          І.М. Кужда