Науково-практична конференція з міжнародною участю «OphthalmicHUB»

30-31 березня 2018 року в Києві відбулась науково-практична конференція з міжнародною участю «OphthalmicHUB», організована ГС «Всеукраїнський Альянс Офтальмологів» сумісно з Міністерством охорони здоров’я, Національним медичним університетом ім. Богомольця, Національною академією медичних наук України.

На конференції обговорювались найрізноманітніші питання не тільки офтальмології, а і анестезіології в офтальмології, естетичної медицини, дієтології, нейрохірургії, менеджменту в медицині і, навіть, правові питання співпраці «лікар-пацієнт».

Конференція була організована, як майданчик для обміну досвідом найгостріших проблем в офтальмології та суміжних медичних напрямках, оскільки в сучасній медицині значні успіхи і досягнення можуть виникати тільки на перетині плідної співпраці декількох спеціальностей.

З трибуни лунали доповіді провідних експертів з Португалії, Німеччини, Ірландії, Мексики, Італії, Туреччини, Угорщини, Білорусії. Було також організоване засідання працівників кафедр офтальмології сумісно з представниками ICO (Міжнародна Рада з Офтальмології) щодо удосконалення медичної освіти в Україні.

В конференції прийняла участь завідувач офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої лікарні, кандидат медичних наук, асистент курсу офтальмології ІФНМУ Кужда Ірина Миколаївна. Плідне спілкування з колегами, набутий досвід стане в нагоді не тільки для покращення надання офтальмологічної допомоги дітям області, а і для підвищення якості медичної освіти.

Завідувач відділенням офтальмології І.М. Кужда