Науково-практичний семінар з міжнародною участю «Актуальні проблеми дитячої офтальмології»

 5 грудня 2019 року в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні відбувся Науково-практичний семінар з міжнародною участю «Актуальні проблеми дитячої офтальмології». Семінар був організований адміністрацією Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні і керівництвом Івано-Франківського Національного Медичного Університету.

 Гостем і доповідачем семінару був професор Мексиканського Національного Автономного Університету, завідувач офтальмологічного відділення Дитячої клінічної лікарні Мехіко Сіті ім. Федеріко Гомеса, доктор медицини, MPH, Марко Антоніо Рамірес Ортіс.

 Учасники семінару прослухали лекції професора: «Ретинопатія недоношених. Питання лазеркоагуляції» і «Ретинобластома», мали можливість пройти практичне навчання роботи з лазерною установкою для проведення лазеркоагуляції сітківки. Лазерна установка була придбана за сприянням головного лікаря Івано-Франківської ОДКЛ Котурбаша Р.Й. для можливості надання кваліфікованої допомоги недоношеним дітям області при розвитку у них ретинопатії недоношених – важкої інвалідизуючої патології органа зору.

 Також сумісно з професором завідувач офтальмологічного відділення ОДКЛ Кужда І.М. провела операцію з приводу косоокості пацієнту нашої області.

 

            

 

 Під час зустрічі професора Раміреса Ортіса з ректором Івано-Франківського Національного Медичного Університету М.М. Рожком був підписаний контракт про міжнародну співпрацю з Мексиканським Національним Автономним Університетом, який передбачає обмін науковою і практичною інформацією для подальшого розвитку медичної галузі, а саме офтальмології на Прикарпатті. Професор також мав можливість оглянути корпуса Медичного Університету, відвідати кафедри теоретичних наук і екскурсію Музеєм анатомії.

 Візит професора Раміреса Ортіса, його допомога по навчанню лікарів-офтальмологів роботі з лазерною установкою і угода про міжнародну співпрацю стануть запорукою подальшого розвитку медичної науки, покращення науково-педагогічного процесу для студентів і лікарів з метою підвищення якості надання висококваліфікованої медичної допомоги дитячому і дорослому населенню області.

 

             

 
Завідувач відділення офтальмології І.М.Кужда