Нове обладнання для офтальмологічного відділення

  Офтальмологічне відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні є єдиним в області відділенням, в якому надається висококваліфікована спеціалізована офтальмологічна допомога дітям області. У відділенні проводяться як планові, так і ургентні операції, кількість яких перевищує 550 за рік.

 Хірургічні втручання на повіках, слізних шляхах, внутрішньоочні операції, хірургічна корекція усіх видів косоокості, ністагму проводиться висококваліфікованими лікарями.

  Для того, щоб відділення було конкурентно здатним на ринку медичних послуг, операційну обладнано найсучаснішим наркозним апаратом, який дозволяє проводити загальне знеболення пацієнтам на світовому рівні, новим багатофункціональним операційним мікроскопом фірми «Leica» та  новим офтальмологічним операційним столом, придбаним  за сприянням головного лікаря клініки Радислава Йосиповича Котурбаша.

Постійне удосконалення обладнання дитячого офтальмологічного відділення стане ще одним кроком вперед для покращення надання високоспеціалізованої  офтальмологічної допомоги дорослим і дитячим пацієнтам області.

 Відділення в очікуванні в цьому році на отримання офтальмологічної лазерної установки для проведення лазеркоагуляції сітківки. Навчання для роботи на цій установці пройшла завідувач офтальмологічного відділення, кандидат медичних наук, Кужда Ірина Миколаївна в дитячій клініці Hoshital Infantil de Mexico Federico Gomez (Мехіко-Сіті, Мексика).

 

 

 

Завідувач офтальмологічного відділення ОДКЛ  Ірина Кужда