Онкогематологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні отримало новий інфузомат.

  У рамках проекту «Виконай бажання важкохворої дитини» активісти Івано-Франківського осередку громадської організації «Розвиток Громади» придбали для відділення онкогематології обласної дитячої клінічної лікарні інфузомат HEACO SN-1600V за сприяння  мецената Вовчука Олександра.

    За 2016 рік активісти спільно з меценатами спромоглись відновити роботу 4-ох інфузоматів, які вийшли з ладу.

    Інфузомат - це контрольований електронікою інфузійний насос для інтенсивної терапії та анестезії. Особлива точність цих приладів робить процедуру безпечною. Вартість одного інфузомата – 22-27 тисяч гривень. Дані апарати працюють цілодобово та одночасно їх потрібно близько 15-20 дітям.

    На превеликий жаль, кількість онкологічних захворювань  серед дітей з кожним роком зростає, що потребує матеріальної та моральної підтримки з боку небайдужих людей, адже у більшості випадків витрати на лікування є не підйомними для рідних.

    Фінансування з боку держави  є недостатнім для придбання даного обладнання, тому колектив відділення щиро вдячний за таку вагому допомогу!

Зав. відділенням онкогематології ОДКЛ, головний позаштатний спеціаліст ДОЗ ОДА з питань дитячої онкогематології               Іваненко А.Л.