Підсумки роботи колективу обласної дитячої лікарні

Наприкінці календарного і далеко непростого для всіх нас року хочу підвести перші підсумки роботи колективу обласної дитячої лікарні з моменту призначення мене генеральним директором закладу.
За 4 місяці роботи залучено понад 2,5 млн грн позабюджетних коштів. Зокрема, завдяки благодійникам в лікарні є новий апарат ШВЛ, апарат CPAP-терапії для новонароджених, інфузомат для внутрішньовенних інфузій, пульсоксиметр, аспіратор. Значно зріс відсоток забезпечення пацієнтів медикаментами, розхідними матеріалами, сумішами для ентерального харчування.
Передчасно народжені немовлята забезпечені дороговартісним препаратом кофеїну цитрату на 100%, незважаючи на неповне покриття потреби в ньому державною програмою. Понад 90 % складає забезпечення антибіотиками, 100 % - препаратами внутрішньовенного імуноглобуліну.
Закладом закуплено та започатковано використання високоякісних препаратів плазми крові фірми Octapharma, що є золотим стандартом корекції гемостазу у високорозвинутих країнах.
Виїзд консультативних реанімаційних бригад в медичні заклади області є безоплатним для пацієнтів та закладів, які їх викликають.
Проведено заміну підлогового покриття у відділенні інтенсивної терапії новонароджених на високоякісний поліуретан з антибактеріальними властивостями, що є вимогою часу та якості (на сьогодні 50% площі). Очікуємо реалізації грантового проекту «Операційна для новонароджених».
Поступово збільшується комп’ютеризація робочих місць медичних працівників, що забезпечує ефективну роботу в медичних інформаційних системах та спрощує збір даних як для пацієнта, так і для держави.
Прагнемо справедливої оплати праці для медичних працівників – протягом останнього кварталу виплачено понад 600 000 грн премій та надбавок працівникам тих відділень, які інтенсивно працювали в період пандемії.
Наша мета - пацієнтоорієнтований та сімейноорієнтований підхід в наданні медичної допомоги дитячому населенню.
Ми і надалі робитимемо все можливе , щоб пацієнти отримували медичну допомогу на найвищому рівні, а перебування у нашому закладі було комфортним та затишним.
Любимо наших пацієнтів, цінуємо медичних працівників і обов’язково зробимо медицину кращою!

Генеральний директор Тарас Мельник