Перебуваючи ще в утробі, дитина розвиває мовні навички

Сканування мозку 12 недоношених новонароджених говорить про те, що діти можуть розпізнавати мову вже на 28 тижні розвитку, передає BBC. Зокрема, вони розрізняють різні звуки, чоловічий і жіночий голос.

Швидше за все, дані здібності набуваються в ході внутрішньоутробного розвитку. Тобто, знаходячись в утробі, у відповідь на голос батьків у дитини розвиваються мовні навички. В принципі, відомо, що приблизно до 23 тижня формуються вуха і відповідна частина мозку, відповідальна за слух.

Проте до недавнього часу вчені сумнівалися в тому, коли з'являється здатність обробляти звукову інформацію. За словами доктора Фабріса Валлуа і його колег, тут важливі фактори навколишнього середовища. Але все ж система обробки мови має вроджений характер.

Людський мозок уже на самому початку формування кортикальної мережі, необхідної для сприйняття звуку, здатний розрізняти нюанси мови. Правда, це не виключає того факту, що для розвитку мовних навичок потрібна практика.

Потрапляючи в новий світ, мозок новонародженого починає активно розвиватися - була й така теорія, адже сканування мозку робилося відразу після пологів. Але вчені все ж сумніваються і відстоюють ідею внутрішньоутробного розвитку.
                                                                                                                                                                          Джерело: meddaily.ru