Питна вода прискорює реакцію мозку

Відомо, що вода корисна для нашого тіла, проте в масштабній роботі вчені виявили, що питна вода також підвищує продуктивність нашого мозку, що підтвердили психіатричні тести. Результати новітнього дослідження були опубліковані в Frontiers in Human Neuroscience.

Фахівці з Університету Східного Лондона і Університету Вестмінстера у Великобританії проаналізували потенційні ефекти, що надаються водою на когнітивні функції і настрій у 34 учасників із середнім віком 29 років.

У ході дослідження учасникам запропонували пройти психіатричні тести. Перша група учасників отримала назву «З водою», а друга - «Без води». Отже, людям з першої групи було запропоновано з'їдати зернові батончики, запиваючи їх водою, а учасники з другої групи їли тільки батончики без води.

"Наше дослідження продемонструвало, що у людей, які пили воду, час реакції мозку на певні явища був більш швидким, особливо якщо вони до цього відчували спрагу", - коментує доктор Керолайн Едмондс (Caroline Edmonds) з ​​Університету Східного Лондона, провідний автор дослідження.

Увечері перед початком випробувань жоден з учасників нічого не їв, крім того, всіх перед початком експерименту запитали, наскільки сильно вони хочуть пити. Ті з учасників, хто пити не хотів, під час тесту на швидкість реакції показали однакові результати незалежно від складу сніданку - з водою чи без.

Експерти також проаналізували області мозку учасників, які відповідали за час реакції, словесну пам'ять, візуальне сприйняття вивчення. У результаті було виявлено, що мозок учасників, які випили три чашки води (775 мілілітрів) до виконання завдань, прискорив роботу свого головного мозку на 14%.

"Дослідження свідчить, що питна вода покращує когнітивні функції мозку. Вода знімає навантаження з тих областей мозку, які подають сигнали організму про спрагу", - пояснює доктор Едмондс.

Автори також підкреслюють, що питна вода покращує настрій. Результати продемонстрували, що коли учасники були зневоднені, вони були більш напруженими, сумними або збентеженими.

Учені підкреслюють, що питна вода повинна бути чистою, прозорою, освіжаючою. Воду з під крана пити не рекомендується.

Зараз фахівці планують продовжити дослідження, щоб з'ясувати, чи впливає температура води і її кількість на продуктивність мозку.
Джерело: Medlinks.ru