Портативний ультразвуковий апарат для відділень анестезіології

Викликом сьогодення для сучасної анестезіології є необхідність портативного спеціалізованого обладнання - каже Тарас Мельник, генеральний директор, - в зв'язку з цим прийнято рішення про забезпечення відділення інтенсивної терапії обладнанням, що відповідає сучасним европейським стандартам.
 
А завдяки коштам соціально- економічного розвитку, які були спрямовані народною депутаткою Олена Вінтоняк в обласну дитячу лікарню Івано-Франківської області було придбано та встановлено найсучасніший портативний спеціалізований ультразвуковий апарат для відділень анестезіології та інтенсивної терапії виробництва Sonoscanner Украина (Франція), що може замінити КТ легень, рентгенографію, дозволить лікарям вчасно діагностувати критичний стан в дитини і негайно розпочати лікування.
Сьогодні лікарі закладу мали змогу пройти курс навчання "Невідкладна послідовна ультразвукова діагностика. Point Of Care Ultrasound (POCUS)". Курс провів Denys Surkov - професор, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, член координаційної ради Всеукраїнської Ради Реанімації.
Це дозволить лікарям надавати медичну допомогу тяжкохворим паціентам за европейськими стандартами, допоможе зберегти життя та скоротити тривалість лікування дітей у відділенні інтенсивної терапії.