Про ІІІ-ій Світовий Конгрес дитячої офтальмології і страбізмології

З 4 по 6 вересня в Барселоні (Іспанія) відбувався ІІІ-ій Світовий Конгрес дитячої офтальмології і страбізмології (WCPOS). На 3 дні Конгрес об’єднав в собі біля 8000 спеціалістів з дитячої офтальмології усіх країн світу! Лікарі-офтальмологи, оптометристи, ортоптисти, спеціалісти з організації медичної допомоги дітям жваво обговорювали 

найбільш актуальні проблеми дитячої офтальмології.

         Під час наукових засідань звучали доповіді щодо діагностики і лікування різноманітної офтальмопатології у дітей різного віку, представлялись нові методи скринінгу і діагностики, консервативного і хірургічного лікування дитячої катаракти, глаукоми, різних видів косини, ністагму, актуальні питання офтальмопластики та інш. Велика увага була приділена новітнім технологіям лікування ретинопатії недоношених. Також активно обговорювались питання скринінгу офальмопатології у дітей і комплаєнсу (співпраці лікаря і пацієнта), які являються одними з основних факторів успішного і швидкого лікування пацієнтів з цією патологією. Інтерес делегатів викликали сесії і презентаці\ по офтальмогенетиці, адже в сучасній медицині вже доведений зв’язок значної кількості очної патології у дітей саме з патологічними генами.

         Делегатом Конгресу була завідувач офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидат медичних наук, доктор філософії Кужда Ірина Миколаївна. Вона представила свою електронну доповідь, яка викликала жвавий інтерес.

         Нові знання та набутий досвід спілкування з колегами з різних країн світу стане в нагоді для покращення надання спеціалізованої висококваліфікованої офтальмологічної допомоги пацієнтам області.

 

 Завідувач офтальмологічного відділення            Ірина Кужда