Про Конгрес Міжнародного товариства офтальмотравматології

З 22 по 25 травня 2014 року в Хорватії (Дубровнік) відбувся Конгрес Міжнародного товариства офтальмотравматології – травматичних ушкоджень ока і його придатків  (ISOT – Congress of the International Society of Ocular Trauma).

У Конгресі приймали участь офтальмологи з різних країн світу, які безпосередньо займаються проблемами очного травматизму. Це стосується не тільки травм ока, а також різноманітних ушкоджень придатків ока (повік, слізних органів, навколо орбітальної ділянки та інших).

Окрім цього на Конгресі були представлені доповіді, які стосувались ушкоджень обличчя і черепа під час бойових дій.

Участь в Конгресі приймали офтальмотравматологи країн Азії, Африки, Америки та Європи. Українська делегація налічувала 10 лікарів-офтальмологів з різних регіонів України.

З великою зацікавленістю делегати Конгресу сприйняли доповідь завідувача 

офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидата медичних наук І.М.Кужди, що стосувалась надання висококваліфікованої допомоги при хімічних опіках очей.

Спілкування з колегами з різних країн світу та набутий досвід стане в нагоді для покращення надання спеціалізованої офтальмологічної допомоги дітям та дорослим з травмами ока та його придатків різноманітної етіології в нашій області.

Також в нагоді стане ознайомлення з організацією офтальмотравматологічної допомоги пацієнтам в країнах Європи.

 

 

     Завідувач офтальмологічного відділення                 Ірина Кужда