Про участь у Конгресі офтальмологів Японії, що відбувся під гаслом «Tsunagu» - «Об’єднання».

З 31 жовтня по 3 листопада 2013 року в Йокогамі (Японія) відбувся 67-й щорічний Конгрес Японської клінічної офтальмології. На Конгресі обговорювались актуальні питання загальної офтальмології, сучасні методи діагностики і лікування різноманітних захворювань органа зору, в тому числі, дитячої офтальмології. В Конгресі прийняли участь офтальмологи Японії і країн далекого сходу. Конгрес відбувся під гаслом «Tsunagu», що в перекладі означає «Об’єднання».

В роботі Конгресу приймала участь  завідувач офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидат медичних наук, Кужда Ірина Миколаївна . На Конгресі була представлена секція «живої» хірургії, на якій демонструвалось проведення хірургічних втручань з різних країн далекого сходу в режимі реального часу.

 

Також, під час відвідування Японії,  Кужда  І.М. була запрошена в Медичний Університет Хамаматсу (Японія), де читала лекції для лікарів-інтернів і викладачів Університету. На Конгресі була унікальна  можливість  поспілкуватись з професорами Університету, ознайомитись з системою охорони здоров’я  Японії, пройти стажування в операційній Університету і оволодіти методиками лікування офтальмологічних хворих, які застосовуються в Японії.

Досвід, набутий під час перебування в Університеті Японії ,  буде застосовуватись в лікуванні офтальмологічної патології у дітей  Івано-Франківської області.

Зав.офтальмологічним відділом                                                                         Ірина Кужда