Про участь у Міжнародному Конгресі офтальмологів у Франції

4 – 7 вересня в Марселі (Франція) відбувся 36-й Конгрес Європейської Асоціації Страбізмологів (ESA), в роботі  якого прийняли участь спеціалісти-офтальмологи з країн Європи, Північної і Південної Америки, Австралії, Японії, Росії і т.д. Свою стендову доповідь представила також завідувач офтальмологічного відділення Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні, кандидат медичних наук , член Міжнародної і Європейської Асоціації Страбізмологів  Ірина Кужда.

Українська делегація була представлена ведучими спеціалістами-офтальмологами Київського Центру мікрохірургії ока, Одеського Інституту очних хвороб і тканинної терапії ім. В.П,Філатова НАМН України, Івано-Франківської обласної дитячої лікарні, Тернопільського дитячого санаторію для дітей з вадами зору «Барвінок». Так, в роботі конгресу приймали участь головний офтальмолог МОЗ України, професор С.О. Риков, професор В.І. Сердюченко, професор А.С. Сенякіна, доктор медичних наук І.М. Бойчук, кандидат медичних наук М.В. Шевколенко.

На засіданнях активно обговорювались актуальні проблеми косоокості у дітей і дорослих, амбліопії у дітей, проблеми скринінгу та раннього виявлення амбліопії і косоокості у дітей. Особлива увага була приділена методам хірургічного лікування різних видів косини, різноманітним методикам консервативного і хірургічного лікування ністагму. На окремій секції обговорювалися проблеми ортоптики, методи ортоптичного обстеження і лікування.

Новітні підходи до лікування косини і ністагму у дітей будуть впроваджені спеціалістами у відділенні офтальмології обласної дитячої лікарні.

 

 

 

К.м.н..Зав.відділом офтальмології                        І.Кужда