Про участь в Національній науково-практичній конференції з міжнародною участю «Актуальні питання перинатальної неврології»

 

   21 – 23  листопада 2013 року в м.Києві відбулась І Національна науково-практична  конференція з міжнародною участю «Актуальні питання перинатальної неврології».

         В роботі форуму взяли участь  президент Асоціації дитячих неврологів України проф.Кирилова Л.Г., Головний позаштатний дит.невролог МОЗ України Мартинюк В.Ю., проф.Моісеєнко Р.О.,  проф.Євтушенко С.К., проф.Казявкін В.І., президент Асоціації педіатрів України проф.Антипкін Ю.Г.. а також проф.Петрухін А.С. (Росія), проф.Дулас О. (Франція).проф, Скоромець А.П.(Росія), проф.Хубертус фон  Фосс (Німеччина),  Ханс-георг Кляйн (Німеччина), проф. Софія Мюллер (Німеччина) та багато інших.

         На конференції розглянуто проблемні питання неонатальних судом, ранньої медичної реабілітації дітей з перинатальними ураженнями нервової системи, і місце в ній медикаметозного лікування, висвітлено нові горизонти в діагностиці та лікуванні дитячого церебрального паралічу через сучасні методи нейровізуалізації, торкнулись питання і нейрогенетики.

Враховуючи збільшення кількості дітей з епілепсію, проф.Євтушенко С.К. запропонував створити пароксизмальні центри про обласних дитячих лікарнях. Приємно зазначити, що такий центр заплановано і вже створюється на базі відділення для дітей з ураженням нервової системи Івано-Франківської обласної дитячої лікарні , що свідчить про те, що наша клініка рухається в ногу з часом.

   Від Івано-Франківська було представлено статтю «Стан системи антиоксидантного захисту при епілепсії у дітей» М.І.Пітик, Дельва Д.Ю., Криштафович Я.Л..

   В рамках конференції відбулась нарада обласних спеціалістів, на якій В.Ю.Мартинюк загострив увагу на необхідності дотримання протоколів лікування і представив новий Уніфікований клінічний протоколпервинної і втолринної  (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги та реабілітації  «Дитячий церебральний параліч та інші органічні ураження головного мозку у дітей, які супроводжуються руховими порушеннями», затверджений наказом МОЗ Українивід 9.04.2013р. № 286.

 

Зав.відділенням для дітей

з ураженням нервової системи                                 Ярослав Криштафович