Про зустріч кардіоревматологів України , Литви та Білорусії

 

 17 травня 2014 року у м. Львові ,за сприяння компанії «Abbvie»,відбулася зустріч дитячих кардіоревматологів західних областей України з їхніми колегами з Литви і Республіки Білорусь.

Зустріч стосувалася актуальних питань лікування і діагностики ювенільного ревматоїдного артриту на сучасному етапі розвитку медицини і відбувалася у форматі «круглого столу», де кожен з учасників міг ставити питання доповідачам і брати участь в обговоренні представлених доповідей.

Івано-Франківщину представляли завідуюча кафедрою дитячих хвороб Івано-Франківського Національного медичного університету д.м.н., проф. Синоверська О.Б., обласний позаштатний дитячий кардіоревматолог Сушко І.В., асистент кафедри дитячих хвороб ІФНМУ, к.м.н. Тимощук О.В., лікар-кардіоревматолог  Величко Т.М., лікарі МДКЛ Серденько Н.Ю., Гедзик Г.П.

            Від імені співорганізаторів учасників «круглого столу» привітала дитячий кардіоревматолог з м. Львова Бойко Я.Є. Вона ж сумісно з проф. Львівського Національного медичного університету, дитячим імунологом Костюченко Л.В. представили доповідь на тему «Вакцинація дітей з ревматологічними захворюваннями. Зустріч з експертом». Згодом Бойко Я.Є. демонструвала дітей, які проходять лікування з приводу ЮРА в Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі м. Львова, і обговорювала тактику їх ведення з учасниками «круглого столу», зокрема з проф. Віолеттою Панавієне (Литва).

            З доповіддю на тему «Найчастіші помилки при лікуванні ЮРА» виступила професор з Литви, п. Віолетта Панавієне.

            Досвідом застосування біологічної терапії при лікуванні дітей хворих на ЮРА ділилася головний дитячий кардіоревматолог Республіки Білорусь к.м.н. Чижевська І.Д.

            Останню доповідь мала проф. Віолетта Панавієне (Литва) на тему «Питання безпеки застосування анти-ФНП-терапії в лікуванні ЮРА».

               Завершилась зустріч дитячих кардіоревматологів екскурсією по Львову. Гостинне місто Львів залишило незабудні спогади в усіх учасників зустрічі.

 

                       Лікар-кардіоревматолог                Тарас Величко