Протипожежне тренування в ОДКЛ.

      16 вересня  2015 року під керівництвом  головного лікаря обласної дитячої  клінічної лікарні Котурбаша  Р.Й. на базі хірургічного відділення проведено  протипожежне  тренування з персоналом лікарні.

      Тема протипожежного  тренування: «Дії працюючого персоналу лікарні при виникненні пожежі».

      Під час проведення  навчання  відпрацьовано  питання :

1. Навчання персоналу умінню ідентифікувати небезпечну подію. Оповіщення про пожежу та виклик пожежно-рятувального підрозділу. Перевірка готовності персоналу до евакуації і проведення робіт з гасіння пожежі.

2. Екстреної евакуація хворих, працюючого персоналу та відвідувачів. Підтримка на сучасному рівні про­фесійної й психофізіологічної готов­ності медичного персоналу, необхідної для здійс­нення дій під час гасіння пожежі, а також евакуація хворих з відділення, запобігання роз­витку пожежі, її локалізація та ліквідація.

3. Відпрацювання у персоналу нави­чок і здатності самостійно, швидко і безпомилково орієнтуватися в ситуа­ції при виникненні загрози пожежі або самої пожежі, визначення  напрямку  дій  із запобі­гання та ліквідації пожежі.

4. Відпрацювання практичних навичок персоналу щодо локалізації та гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежогасіння.

5. Проведення екстреної евакуації хворих, відвідувачів та персоналу лікарні  при виникненні пожежі.

6. Організації взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами.

7. Заходів щодо локалізації та гасіння умовної пожежі з використанням первинних засобів пожежогасіння.

       Проведено практично - показове  заняття ліквідації пожежі    із   застосуванням засобів  пожежогасіння  силами ДРПЧ-1.

     За результатами проведення навчання можна відмітити хорошу підготовку та уміння злагоджено діяти в надзвичайній ситуації медичного персоналу хірургічного відділення безпосередньо на робочих місцях, евакуаційної комісії, медичних формувань та служб лікарні, які створені на випадок надзвичайної ситуації.

         Під час проведення тренування навчальні цілі досягнуті.

 

                                             Начальник штабу ЦО                                     Касянчук П.П.