Проведення протипожежного тренування з працівниками лікарні.

 

   З метою підвищення рівня готовності працівників лікарні до дій в надзвичайних ситуаціях, особливо при виникненні пожежі в медичному закладі, уміння проводити термінові евакуації пацієнтів та персоналу, 26 вересня 2018 року згідно плану на 2018 рік та наказу ОДКЛ під керівництвом головного лікаря на базі неврологічного відділення, спільно з добровільною пожежно-рятувальною частиною м.Івано-Франківська було проведено протипожежне тренування для працівників лікарні за темою: «Порядок евакуації пацієнтів та дії працюючого персоналу лікарні при виникненні пожежі».

 

Під час навчання відпрацювались наступні питання:

1.     Навчання персоналу умінню ідентифікувати небезпечну подію. Перевірка готовності персоналу до евакуації і проведення робіт з гасіння пожежі.

2.      Підтримка на сучасному рівні професійної й психофізіологічної готовності персоналу, необхідної для здійснення дій з усунення порушень у роботі, пов’язаних з пожежею, а також з евакуації людей, запобігання розвитку пожежі, її локалізації та ліквідації

3.      Відпрацювання у персоналу навичок і здатності самостійно, швидко і безпомилково орієнтуватися в ситуації при виникнення загрози пожежі або самої пожежі, визначити вирішальний напрям дій і вжиття заходів із запобіганням та ліквідації пожежі.

 

4.      Відпрацювання практичних навичок персоналу та гасіння пожежі на початковому етапі із застосуванням первинних засобів пожежегасіння.

 

5.      Проведення екстреної евакуації хворих, відвідувачів та персоналу лікарні при виникнення пожежі.

6.       Організація взаємодії з пожежно-рятувальними підрозділами.

7.      Практично-показове заняття ліквідації пожежі на території лікарні із застосуванням засобів пожежегасіння силами ланки пожежегасіння лікарні.

                       

 

 Фахівець з питань ЦЗ ОДКЛ Касянчук П.П.