Проведено операцію за сучасними технологіями в дитячій ЛОР – хірургії.

Лікарями отоларингологічного відділення  обласної дитячої  клінічної лікарні проведено рідкісне в дитячій практиці  і складне оперативне втручання на основній пазусі ,яка  розташована в основі черепа .

  Дитина 16 років поступила у відділення з інтенсивними головними болями та неврологічною симптоматикою. Передумовою виникнення запального процесу в пазусі було значне потовщення носової перегородки в задній відділах. Запальний процес основної пазухи був причиною сильного головного  болю  і ураження мозку в середній черепній ямці. Даний діагноз був виставлений спільними зусиллями  лікарів неврологів та отоларингологів. Оперативне втручання  проведено під контролем ендоскопічної апаратури за найсучаснішими методами прийнятими у світі, що забезпечить швидке одужання дитини.

Операцію провів д.м.н. професор  зав. кафедрою ЛОР, хірургії голови та шиї національного медичного університету  В.І. Попович  з асистентом  лікарем отоларингологом  Пілецькою Л.І.  та обласним  дитячим  анестезіологом В.П. Вальчишиним  за участю головного лікаря    Р.Й. Котурбаша.

Через годину після складної операції пацієнт почувається добре, болі не турбують. На 3 добу  планується  виписка пацієнта  додому з одужанням.

 

                                                                                          Лікар отоларинголог  Пілецька Л.І.