Ранні заняття музикою однозначно сприяють розвитку мозку

Університет Конкордії і Монреальський неврологічний інститут довели, що заняття музикою в дитинстві дозволяють посилити нейронні зв'язки в мозку. Заняття слід починати до того, як дитині виповниться сім років. Тільки тоді всі "плюси" покаже сканування мозку, передає The Gazette.

Зокрема, відмінності будуть помітні в руховій зоні мозку. Правда, це не означає, що дитина виросте в геніального музиканта. Однак ефект можна порівняти з користю від вивчення другої мови.

Учені протестували 36 осіб (їм давалося завдання на рухові здібності) і просканували їхній мозок. 50% з них в дитинстві почали займатися музикою раніше семи років, а інші - пізніше. В цілому ж обидві групи витратили однаковий час на заняття. Їх також порівнювали з людьми, які не займалися музикою.

Людей просили аудіо-візуально відтворити ритм. Група, що займалася музикою з малих років, робила найменше помилок з точки зору часу і точності. Навіть через два дні однакових тренувань ця група обійшла другу.

Виходило, заняття музикою підсилюють нормальний розвиток зв'язків між моторною і сенсорною зонами мозку, створюючи основу, на яку потім спирається процес навчання. З цієї причини сканування не виявило відмінностей в мозку людей, що почали заняття після 7 років, і людей, які взагалі не займалися музикою.
Джерело: meddaily.ru