РЕТИНОПАТІЯ НЕДОНОШЕНИХ - ВИРОК ЧИ ВИКЛИК?

Ретинопатія недоношених - це важка патологія сітківки у недоношених немовлят, яка може призвести до безповоротньої сліпоти.
Це вирок - при невчасній діагностиці і лікуванні; і виклик - для дитячих офтальмологів, неонатологів і анестезіологів. Ми прийняли виклик!
З грудня 2019 року офтальмологами Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні вже проводять лазеркоагуляцію сітківки при ретинопатії недоношених. Нам тепер немає необхідності транспортувати маленьких пацієнтів до Києва, наражаючи їх на небезпеку під час такої далекої подорожі.
 
 
Ми завжди насторожі! Наше завдання - зберегти зір крихітних діткам, які народились передчасно. І це можливо! Вже проведено 30 операцій, отримані хороші результати. Нам вдалося запобігти втраті зору!!
Напередодні Міжнародного дня передчасно народженої дитини бажаємо усім фахівцям, які працюють з такими маленькими пацієнтами, успіхів, натхнення і віри в те, що така важка праця буде винагороджена щасливими поглядами і усмішками діточок та їх батьків!!!
 
 
Зав. офтальмологічного відділення Ірина Кужда