Скринінг функції слуху у немовлят став можливим завдяки благодійникам!

   06 березня 2017р. менеджер проектів благодійного фонду Свічадо Андрій Пилипчук та представник Української Біржі Благодійності Райкова Таня приїхали до відділення передчасно народжених дітей Івано-Франківської ОДКЛ. І тут вони зовсім не просто так. Вони передали сучасний надчутливий прилад для скринінгу функцій слуху Otoread (фірма Interacoustics, Данія) в Івано-Франківську обласну дитячу клінічну лікарню.

  Кожного року у відділенні передчасно народжених дітей  допомогу отримують біля 300 немовлят з усієї області, в т.ч. із віддалених гірських районів. Проведення діагностики порушень слуху безпосередньо під час виходжування наших ранніх пташенят в обласній лікарні - ледь не єдина можливість виявити проблему вчасно та не допустити розвитку глухоти.

   Цей апарат дозволить вчасно проводити діагностику, лікування та реабілітацію передчасно народжених діток із проблемами слуху.  Це так важливо!

  І, як завжди, не обійшлося без добрих людей та благодійників. Зібрати кошти на проект на Українській біржі благодійності (ubb.org.ua) допомогла чарівна Ольга Белькова,  яка стала янголом охоронцем цієї важливої місії. Ольга допомогла звернутись до представників компаній, які й зробили свої значні внески на проект.  За що їм величезне спасибі!

   Також щира подяка всім благодійникам ubb.org.ua, які робили свої внески від 1 грн. Такими краплинами ви створили океан! Океан, який допоможе своїми хвилями діткам чути цей світ, чути голос мами та сміх друзів.

   А 14 березня 2017р. для проведення тренінгу по користуванню цим приладом прибув з Києва заступник генерального директора з медичних питань Центру слухової реабілітації «Аврора» Федорук В'ячеслав Едуардович. Він прочитав цікаву лекцію по будові вуха, звукосприйняттю, необхідності вчасної діагностики порушень слуху та термінах оптимальної корекції слуху для правильної постановки мовлення. На занятті були присутні, крім працівників відділення передчасно народжених дітей, лікарі-сурдологи  центру слухомовної реабілітації Івано-Франківської ОДКП, лікарі ЛОР відділення.

Сьогодні ми, як ніколи, відчуваємо щастя, бо в такі моменти хочеться працювати ще більше задля допомоги крихіткам.

 

                               Зав. відділенням передчасно народжених дітей                Стефанишин І.М.