Соціальні мережі даремно витрачають робочу пам'ять людини

Постійне використання соцмереж на зразок Facebook провокує погіршення короткочасної пам'яті, попереджають співробітники Королівського технологічного інституту Стокгольма. "Сидіння" в Мережі заважає мозку архівувати всю важливу інформацію, пише Nature World News.

Люди покладаються на робочу, або короткочасну пам'ять, щоб зрозуміти, що відбувається у світі навколо. При добре функціонуючій робочій пам'яті мозок здатний зберігати всі деталі, необхідні для виконання певного завдання. Це допомагає, наприклад, при вирішенні математичних завдань.

А довге перебування в Мережі не дає мозку очистити "папки" з непотрібними даними, звільнивши місце для важливої ​​інформації. При обробці сенсорної інформації, наприклад, мови або відео, частково потрібна робоча пам'ять. Таким чином, можливості робочої пам'яті зменшуються.

Коли ж людина намагається зберегти багато інформації в робочій пам'яті, якість обробки інформації знижується. Всупереч поширеній думці, що мозку легко перевести інформацію з короткочасної пам'яті в довгострокову, спроби займатися кількома справами відразу провокують перевантаження, і це знижує ефективність роботи мозку.
Джерело: meddaily.ru