Студенти-волонтери проекту “Лікар Свято” чотири роки поспіль допомагають хворим дітям

Днями в Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника відбувся захід приурочений 4-ій річниці діяльності соціального молодіжного проекту «Лікар Свято».

Організатором круглого столу на тему: «Волонтерство як особливий досвід людяності» виступила кафедра загальної та клінічної психології. 

Модератор круглого столу, керівник проекту “Лікар Свято”, доцент Мирослава Кулеша-Любінець з приємністю зазначила, що до участі у проекті вдалося залучити близько 70 студентів 1-4 курсів спеціальності «Психологія».

Зазначимо, що проект стартував в лютому 2015 року на базі Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Його головною метою є психологічний супровід дітей та підлітків у стаціонарних відділеннях дитячого лікувально-профілактичного закладу засобами сміху, казки, ігротерапії, арт-терапії.

Волонтерська діяльність у лікувальних закладах сприяє не тільки розвитку моральних якостей особистості, а й формуванню у майбутніх психологів професійних вмінь міжособистісної взаємодії з людьми у кризовій ситуації, надання першої психологічної допомоги, здійснення пошуку особистісних ресурсів у маленьких пацієнтів та їх родичів.

 

 

 

 

 

 

 

 

За чотири роки діяльності проекту студенти відвідали 6000 дітей у лікувально-профілактичних закладах міста та області. Впродовж 2016-2018 рр. учасники проекту отримали грантові кошти від «URBAN SPACE 100» на суму 60 тисяч грн. та закупили подарунки для хворих дітей, матеріали і обладнання для Школи волонтерів проекту, костюми та оплатили видання книги “Терапевтичні казки у дитячій лікарні”.

 

У рамках круглого столу присутні мали можливість ознайомитися з основними напрямками діяльності проекту «Лікар Свято», з графіком роботи Школи волонтерів на філософському факультеті. Також перед учасниками заходу виступили партнери проекту – психолог Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Марія Дзюбинська та голова громадської організації «Д.О.М.48.24» Наталія Вишневецька.

Не обійшлося без сюрпризів. Студенти-волонтери провели веселе костюмоване дійство та розіграш призів для учасників. Приємним моментом заходу також було нагородження найактивніших волонтерів грамотами та подяками університету.

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: https://pnu.edu.ua/blog/2019/03/11/9543/