Світ не без добрих Людей!

                

    Зі світу по нитці зібрано для наших ранніх пташок Благодійним фондом «Свічадо» разом з Українською Біржею благодійності кошти на придбання такого необхідного обладнання як пульсоксиметр «Nonin» – model 7500 виробництва США, вартістю 54 200 грн. та інфузійна двохканальна помпа «Неасо», вартістю 34 048 грн.!

     Від  держави ми давно вже нічого нового з обладнання не отримуємо, а те, що є в наявності, потихеньку виходить з ладу, відпрацювавши всі можливі і неможливі ресурси.  Дітей, передчасно народжених, не стає менше! Зате стає в відділенні менше кувезів, інфузійних помп, ламп фототерапії і т.і. Їх попросту приходиться списувати, бо вже не підлягають ніякому ремонту.

     А розвиток медицини, зокрема  неонатології, в світі рухається семимильними кроками. Вимоги до виходжування діток, що прийшли в цей світ передчасно, зростають. І без необхідного обладнання нам ніяк їх не догнати.

     Без пульсоксиметрів неможливо контролювати життєво важливі параметри стану дитини (такі як насичення киснем крові, частота серцебиття, дихання). У наших пацієнтів, з вираженою незрілістю органів і систем та фоновими захворюваннями, можливі зупинки дихання (апное), порушення роботи серцево-судинної системи, що є загрозливим для життя і подальшого розвитку.

    Чим незріліша дитина, тим більш проблемним є забезпечення її харчування. Більшу частину потрібного об’єму (а то і весь об’єм) приходиться забезпечити парентеральним (довенним) шляхом. Без інфузійних помп тут не обійтися. Іноді біля однієї дитини може працювати і дві, і три інфузійні помпи.

Тому ми безмежно тішимося таким подарункам від НЕБАЙДУЖИХ людей!

                             Колектив відділення недоношених дітей ОДКЛ.