Телемедичне консультування дітей з ендокринною патологією

20.02.2013 р. в Регіональному методично-організаційному моніторинговому Центрі з телемедичними консультаціями ОДКЛ відбулась телемедична консультація по дитячій ендокринології  з кафедри телемедицини КМАПО. Телемедичне консультування проводила  головний дитячий ендокринолог МОЗ України, доктор медичних наук, професор  Н.Б.Зелінська.

         За 1 годину телемедичного зв’язку було  проконсультовано 10 дітей області, яких представляла завідувач відділенням ендокринології ОДКЛ Наталія Чорна та  лікар-ендокринолог  Лілія Зелінська.  

         Згідно протоколів лікування, всі діти з соматотропною недостатністю потребують консультації республіканського дитячого ендокринолога і це було організовано з допомогою телемедичного зв’язку.

         Кожна дитина  була консультована окремо. Батьки мали змогу спілкуватись з консультантом і задавати питання, які їх турбують.

         Спеціалісти  ОДКЛ узгодили з  професором Зелінською Н.Б.  методи дообстеження  5 дітей,  ще 5 дітям підтверджено соматотропну недостатність і узгоджено лікування по кожній дитині.

                   У телемедичному консультуванні приймали участь дитячі ендокринологи з м.Івано-Франківська та Тисменицького району.

 Спеціалісти ОДКЛ і батьки  відмітили, що телемедичне консультування надзвичайно якісний і ефективний метод, а також це  економія часу і коштів батьків.

Одна з мамів, Хопта Ганна сказала: «У мене дома 7 дітей. Як добре,що не потрібно їхати до Києва, щоб проконсультувати донечку. Професор проконсультувала мою дитину і  я  дуже задоволена. Я вперше бачила таку консультацію через телезв’язок і це дуже добре. »

         Участь у телемедичному консультуванні дітей приймали спеціалісти ще двох областей України – Рівенської та Закарпатської. Обмінюючись досвідом, спеціалісти мали змогу підвищити свій професійний рівень знань.

 

                                                            Зав.РМОМЦТК    Оксана Манюх