Телемедичне консультування дитини з приводу вродженої вади серця

22.02.2013р   На базі відділення  ультразвукової та функціональної діагностики проведено телемедичне консультування дитини Н., віком 2 місяці, яка знаходиться на лікуванні у відділенні АІТ з  приводу вродженої вади серця з метою уточнення діагнозу та визначення подальшої тактики лікування дитини.

Телемедичне консультування дитини  проводив з м.Києва провідний дитячий кардіолог Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії, к.м.н. Андрій Куркевич.   З  кабінету  обласної дитячої клінічної лікарні проводила ультразвукове обстеження дитини  і коментувала отримані зображення  завідувач відділення ультразвукової та функціональної діагностики. к.м.н.  Олександра Царук.

В ході консультаці, яка транслювалась в м.Київ по спеціальній  програмі з допомогою відеокамери та Інтернет-звязку, було обговорено спеціалістами анатомо-гемодинамічні особливості складної вродженої вади серця у дитини.

Спеціалісти Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії зібрались на клінічну конференцію і мали змогу бачити  на екрані, в реальному часі, клінічний стан дитини і все ультразвукове обстеження серця дитини.

 Закінчилась телемедична консультація прийняттям рішення: дитині необхідне оперативне лікування вродженої вади серця і  було обговорено деталі направлення дитини до Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

Телемедична консультація тривала  40 хвилин. Спеціалісти  лікарні отримали високопрофесійні рекомендації дитячих кардіохірургів, а дитина  вчасно скерована на ІV рівень медичної допомоги для проведення оперативного лікування.

 Завідувач відділення

ультразвукової та функціональної діагностики, к.м.н.

Олександра Царук

 

Світлини Оксани Манюх